Levendulás levelek

2010. november 12., péntek."Van nekünk egy fura mániánk. Nekem és Cippo-nak. 
Régi szerelmes leveleket gyűjtünk ádázul, megszállottan, hogy aztán a kacskaringós, szenvedélyes ákombákomok fölé hajolva zokoghassunk. Már abban az esetben, ha el tudjuk olvasni. Mondjuk nem mindig sírunk. Palátsik Villő levelén, melyet Hurbugh Józsefnek írt, betegre vonyítottuk magunkat.

A leveleket lomtalanításokon , meg zsarolással szerezzük. Ez utóbbi nem szép dolog, de a cél sajnos olyannyira álszentesíti az eszközt , hogy az eszköz oly szentnek tűnik, mint István atyánk balzsamos jobbja.

Néhány hete a fülünkbe jutott, hogy Lábasné Horváth Gizella, röviden Gizi néni, a Rózsa utcából, fontos leveleket dugdos, mégpedig egy színésznő és egy szobrász levelezését. Ilyen fontos információk nem maradhatnak rejtve előttünk és ezt Gizi néni nem tudta. Szerencsére. A levelekért Cippo ment el, mert ő állítólag szúrósabban tud nézni, mint én és az orgánuma is kiterjedtebb. Mondjuk Gizi nénivel könnyű dolga volt. Gizi néni azt hitte, hogy Cippo az unokája.

Három napja nem alszunk, csak zokogunk. Itt hever előttünk Báthorpataky Adél és Töbörzsöki Alfréd édes-savanyú levelezése, melyet képtelenek vagyunk nem megosztani a világgal, hogy láthassuk, hogy sírtok ti."

Hangoskönyv: 

Szerzők: borcsa (Németh Borbála), mademoiselle (Ludman Anita), aa (Zergi Éva), dömper (P. D.), cippo (Németh Kriszta)

URL: http://dakszli.freeblog.hu/categories/levendulas_levelek/

Ajánlotta: Németh Kriszta

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
Cacoethes Scribendi © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |