Vámpírok márpedig...

2011. március 11., péntek.

Neyree Brock tizenhat éves korában, a szüleivel költözik Cold Valley-be. Amint kiteszi a lábát otthonról, furcsábbnál furcsább dolgok esnek meg vele. Attól tart, megőrül. Eközben megismerkedik egy csomó új emberrel. Szerelmes lesz, és időnként már-már azt hiszi, boldog lehet. Valaki üldözni kezdi, és menekülés közben egy véletlen során rájön, mi történik vele. Pedig tudhatná, hogy véletlenek nincsenek! Lassan ráébred az erejére, hatalma kiteljesedik.

Két halhatatlan küzd egymással évszázadok óta a kisvárosban. Vámpírok!

Az egyik, prédára éhes ragadozó, ami szabadulni akar a csapdából, amit egy dryw vet ki rá, vérével pecsételve le az átkot. Csak a boszorkány vére oldhatja fel a kötést a talizmánon, ami Cold Valleyhez köti a vámpírt. De a talizmánt elnyelte a föld, és a dryw már egy évszázada halott. A rákényszerített fogságban egyre vadabbá, és gátlástalanabbá válik a vámpír, de az intelligenciája megvédi a lelepleződéstől. Míg egy nap felbukkan egy lány, akin a boszorkány szagát érezni. A ragadozó esélyt lát a szabadulásra. Kezdetét veszi a játszma!

A másik vámpírt szintén éhes. Bosszúra és elmúlásra vágyik. Ötszáz éve elvesztette azt, aki fontos volt a számára, de csak kétszáz évvel ezelőtt derült ki számára, hogy ki miatt. Együtt küzdött a boszorkánnyal, akitől remélte, hogy elnyerheti a tovább lépés lehetőségét, halhatatlan létének következő állomását. De a dryw elveszti az utolsó csatát. Haldokolva már nem tudja megadni az új létezés lehetőségét a vámpírnak. Egyet tehet csak, vérével megpecsétli a ragadozók sorsát, hogy ne tudjanak szabadon vadászni. Így kénytelenek elrejtőzni, és természetüktől idegen módon táplálkozni. A vámpír idővel rájön, hogy ha megtalálja a talizmánt, és elpusztítja egy boszorkány segítségével, a hozzákötött halhatatlanok léte is megszűnik a jelenlegi formájában. Tovább léphetnek! Kutatja hát a talizmánt, és a boszorkányt, hogy hamarabb megtalálja őket, mint a szabadulni vágyó vámpír.

Mindkét vámpírnak szüksége van a dryw leszármazottjára. Egyrészt, hogy megtalálja a talizmánt másrészt, hogy a varázslatot így vagy úgy, de befejezze. A lánynak pedig rá kell ébrednie, hogy semmi sem az, aminek látszik, és hogy egy kegyetlen színjátékban a tudatlan ostoba szerepét osztották rá.

Ízelítő

„A ház, amit megvettünk közel van az erdőhöz. Arra veszem az irányt. Jó lesz a fák között. Az erdőt mindig szerettem. Faóriások borulnak fölém. Érdekes! Amennyire rosszul és magányosnak érzem magam az emberek között, annyira teljesnek és boldognak érzem magam az erdőkben. Talán attól, ahogy az ottani élőlények élik az életüket. Itt nincs megalkuvás, nincs álszentség, nincs őszintétlenség. Itt nincs öncélú bántás. Itt csak harc van. Harc az élelemért, a jobb odúért, fészekért, a párért és az utódokért. Egyszerűen, természetesen. Ezt megértem, el tudom fogadni.”

Neyree Brock tizenhat éves. Szüleivel Cold Valley-be költözik, ahol érkezésével elszabadul a pokol.

Nem tudni mi öli a csavargókat. Talán egy megvadult harci eb? Felbukkan egy rejtélyes fekete farkas, ami a lányt állandóan szemmel tartja. Ráadásul Neyree-t valami különös betegség kerülgeti. Meg-megszédül, szellemalakokat lát, képzelődik.

Senki nem tudja, de a városkában már második évszázada, két ősi, halhatatlan lény harcol a múlttal, egy vérrel pecsételt átokkal és egymással.

Az egyik a szabadulásért küzd, a másik a pusztulásért. Mindkettőjük céljához Neyree-n keresztül vezet az út.

Túlélheti-e a lány, hogy akaratlanul felkelti a két halhatatlan érdeklődését? És ha választani kell egy élet és a halál között, melyikért nyúl egy halhatatlan?

Ha elmerülnél a történetben, tarts velem!

Szerző: LauraL

URL: http://laural-sorai.blogspot.com/

Ajánlotta: Saját ajánlás

1 Hozzászólás:

LauraL írta...

Mostantól itt található: http://laural-sorai.blogspot.com/

Megjegyzés küldése

 
Cacoethes Scribendi © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |