Árnyjátékok

2011. május 29., vasárnap.

"Mit teszel, ha a saját családod elárul?

Dreimart Horum hegyre küldik - a birodalom legjobban őrzött börtönébe, ahonnan a kijutás esélye szinte a nullával egyenlő. Szinte. A szabadságot itt csak kiérdemelni lehet, de az odáig vezető út hosszú, fáradságos és veszélyekkel teli, Dreimar mégis belevág. Nem tudja, kiben bízhat, de abban biztos, hogy egyedül nem tudja végigcsinálni. Horum hegy viszont nem a barátságos embereiről szerezte hírnevét, így a fiatal férfi tervei szövögetése mellett kénytelen ellenségeivel is szembenézni. S mikor már úgy érzi, kénytelen feladni, érkezik valaki, aki újból talpra állítja..."

Történetem egy háború sújtotta, kitalált világban játszódik. A célom nem egy tündérmese megalkotása, mely feltétlenül happy enddel végződik. Ez teljesen más. Itt az embereket önző szándékok vezérlik, és nem kegyelmeznek az útjukba állóknak, még ha azok nem is ártottak nekik semmit. Nem love storyt akarok összehozni, hanem a fő karakterem elé állítok szinte minden létező akadályt, és magára hagyom, hogy győzze le őket. Aztán vagy sikerül neki, vagy nem. Lehet, hogy belehal, lehet, hogy megnyomorodik, de lehet, hogy sértetlenül éri el a célját, ami átvezette a küzdelmeken. Ugyanis többen vannak ellene, mint mellette, hiszen ő egy kegyetlen világban él, ahol például embert ölni teljesen mindennapos dolog.

Ha tündékre, varázslókra, sárkányokra vagy vámpírokra vársz, ki kell ábrándítsalak: itt nem fogod megtalálni őket. Itt sajnos csak a világ kitalált, az azt benépesítő élőlények mind megtalálhatók körülötted, olvasó körül is (na jó, akad egy-két kivétel...). Itt, ha valaki megvágja magát, vérzik, ha pedig netalántán köldöktől a melléig felhasítja egy eltévedt pallos, hát, akkor bizony így járt, megesik az ilyen, részletekbe most nem megyek bele.

Vérben és erőszakban nem szűkölködik a történet, bár nem áll szándékomban oldalakon keresztül tartó hentelést bemutatni. Ha nem csíped az ilyen darkosabb stílusú regényt, nem kötelességed elolvasni. Bár adhatnál neki egy esélyt, én nagyon megköszönném... ;D

Szerző: Hemy

URL: http://ejfelimesek.blogspot.com/

Ajánlotta: Saját ajánlás

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
Cacoethes Scribendi © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |