Comptine D'un autre été

2011. augusztus 6., szombat.


"...Hálás voltam érte, bár akkor még nem értettem miért teszi - később persze nyilvánvalóvá vált, hogy nem akarta koszba keverni addigi makulátlan senki-életét. New Yorkba mentem, a lehető legtávolabb anyámtól és Párizstól és fogalmam sem volt, mihez kezdek.

***

A felállás egyszerű dolog, ha nem fogja meg valaki az ember kezét. Sky tenyere jéghideg, szorítása pont nem fájdalmas.
-Elmondjam, mire jutottam? - folytatja - Hogy te valami rossz helyre tévedt emancipa vagy, és csak presztizskérdést farigcsáltál ebből a kurva-dologból. Kicsit magad előtt is letagadtad, hogy ne essen össze az egód, és éltél egy büdös hazugságban, úgy, hogy a fennhéjazással mindenkit az őrületbe kergettél.
-Presztizskérdés? - kihúzom a kezem Sky markából és immár dühösen nevetve meredek rá - Fennhéjazás? Egó? Igen, monsieur. A rezüméimet is veled fogom megfogalmaztatni. A curriculum vitaet. Bárhogy nevezzük. ""A hölgy posztfeminista zavarban fetrengő, önimádó, sznob prostituált, aki bármely állást elvállal, csak ne nevezzük nevén."" Erre én még sohasem gondoltam! Sky. Igazad van!

***

-Sky, vigyázz Dorisra. A maradék pénzem a hálóban van, add oda neki. Ne engedd vissza New Yorkba. Nézzétek a híreket. És ne felejtsd el... Cimetière du Père-Lachaise...
-Genevieve! Trixy! Istenem, melyik hülye nevedre hallgatsz?! Hagyd abba, fogalmam sincs, miről beszélsz!
-Sky, kérlek mégvalami...
-Trixy!
-Mindent köszönök.
Kinézek a fülkéből, és látom ahogy Dritta rágót akaszt a fogai közé. Kifújom a levegőt. Már biztos vár rám.
Pár pillanatig nézek magam elé, hallom ahogy a fémnegyeddollárosok ide-oda gurulnak a telefonfülkében.
-Ne tedd még le - hallom Sky hangját a másik oldalról. Elhalkult. Minden szava kapaszkodásnak tűnik, kapaszkodásnak a kezembe. Egyet remélek - hogy akkor legalább megtart, mert már alig bírok állni a lábamon. "


Szerző: B(o)londe

URL: http://bolonde.blogspot.com/

Ajánlotta: Saját ajánlás

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
Cacoethes Scribendi © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |