SoulScream

2012. augusztus 12., vasárnap.
A 21 éves, félig angol, félig magyar nemzetiségű Williams Richárd - igen, magyar születésű, ezért az angol keresztnév elől áll - nem mindennapi életét követhetjük szemmel. A fiú egyedül él Debrecenben, mivel apja születése előtt, anyja pedig kiskorában hunyt el. Megélhetését egy távoli rokona állja, az ő egyedüli dolga az egyetemre járás.
Legalábbis ezt hiszi, amikor egy teljesen átlagosnak induló reggelen egy titokzatos betegség üti fel a fejét, aminek hatására vére túlcsordul, minden testnyílásából erősen folyni kezd. A vérveszteség következtében elájul, haja pedig furcsamód kifehéredik, mintha évtizedeket öregedett volna pillanatok alatt. 3 hónapot tölt kórházban, azonban képtelenek megtalálni a megfelelő kezelést számára, de mivel látszólag rendben van, végül kiengedik. De Richárd érzi: a betegség halálos… Hol erősnek, hol gyengének érzi fizikumát, állapota ingadozik. Visszatér az egyetemre, de végül mégis feladna mindent, amikor terroristák törnek be az egyetemre. Már-már röhejesnek találja ezt a sok szerencsétlenséget, és nem is gondolná, hogy mindez miatta történik, jobban mondva múltja miatt.

Ezek az alakok valójában kultisták, akik megfelelő alanyokat keresnek imádott démonuk gazdatestének. Mivel Richárd ezek közé tartozik, egy barátjával, és még két diáktársával együtt elrabolják, majd egy elhagyatott helyre szállítják őket. Mivel nincs mit vesztenie, megpróbál kiszabadulni egy üvegszilánk segítségével, ami pont a végszóra sikerül. A végszó pedig nem más, minthogy barátját éppen fel akarják áldozni. Hidegvérét teljesen elvesztve, egy belső hang hatására szinte egy másik személyként mészárolja le a kultistákat, majd saját magától rettegve eszmél fel ámokfutásából. Ám úgy érzi, mindig is szúró-vágó fegyvereket használt. Ezt kihasználva halálos sebet ejtenek rajta, hála az egyik kultistának álcázott démonnak. Jobban mondva háromnak, akik most éledeznek a regenerációnak hála. Emberünk halálán van, amikor megérkezik egy vörös hajú, 20-as éveiben járó lány, nevezetesen Chloé Baquet. Chloé egy úgynevezett Anthoul nevű világból jött, amit az emberek hajlamosak a Mennyországgal összetéveszteni. A haldokló Richárdot karjaiba emelve, egy pecsétet helyez el a fiú lelkében. Nem csak felépül, de stabilizálódik az állapota, eltűnik a fura betegsége, továbbá Chloé megtanítja neki, hogyan idézheti meg lélekpengéjét. Megölve a démonokat, Richárd belekeveredik Xat’hal (Pokol) és Anthoul (Menny) örökös harcába. Vagy talán mindig is részese volt? A tűzhasználó Chloé ugyanis csak Valentine-ként, a legendás titánként köszönti őt újra a soraikban, a betegsége pedig nem volt más, mint emberi testét leterhelő, ébredező ereje.

Megkezdődik Richárd kettős élete a közel 400 éves Chloé oldalán, amely szépen lassan tragédiákba, és baljós titkolózásba torkollik. Richárd, vagyis Valentine, a Fekete Reaper új barátokra, ellenségekre tesz szert, és bepillanthat világunkba egy másfajta szemszögből.

Megjegyzés: 
Angol kifejezéseket tartalmaz, ami zavaró lehet, de ennek háttértörténeti oka van! (Közelítünk a fejezethez, amelyben szó van erről - 2012.08.10.)
   Nagyobb fejezetekbe ("szúrásokba") összegyűjtve, innen letölthető az eddigi:
   Keresd a SoulScreamet Facebookon!

Szerző: Sid Taleman
URL: http://soulscreamonline.blogspot.hu/
Ajánlotta: Saját ajánlás

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
Cacoethes Scribendi © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |